Menu

*Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu
art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.
Zakres oferty oraz podane ceny mogą ulec zmianie.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

SZEF KUCHNI POLECA

 

Krem z dyni
podany z marynowaną dynią i serem typu feta
16 zł

Królik w sosie śmietanowym
podany z puree ziemniaczanym
58 zł

Knedle ze śliwkami
okraszone masłem i bułką tartą
20 zł

Bułeczki Bao (“buchty” inaczej)
szarpana kura/sos szczypiorkowy/surówka
22 zł

Tiramisu dyniowe
z mascarpone, korzennymi przyprawami i nutką amaretto
22 zł

Zupy i przystawki

Rosół z kury z makaronem
13zł (300ml)

Żurek Śląski
ze swojską kiełbasą, ziemniakami i jajkiem
15zł (300ml)

Zupa grzybowa
z dziką, białą kiełbasą,
przygotowana na domowym zakwasie
28zł (300ml)

Barszcz czerwony
na domowym zakwasie, podany z krokietem faszerowanym mięsem z dzika
27zł (300ml)

Tatar ze śledzia
z ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą i sosem szczypiorkowym 
22zł

Tatar z jelenia
siekany z polędwicy z jelenia, z marynowaną cebulką, kaparami, podgrzybkiem i kiszonym ogórkiem, podany ze swojskim chlebem 
65zł

Sałatki

Sałatka Bella
(sałata lodowa, roszponka, rukola, mozzarella, pomidorki, marynowana rzodkiewka, wołowina,
sos winegret szczypiorkowy)
42zł

Sałatka Duńska
(sałata lodowa, cebulka prażona, panierowany ser camembert, chrupiący kurczak, autorski sos remulada)
32zł

Sałatka Cezar
(sałata lodowa, kurczak rolowany, chrupiące grzanki czosnkowe, ser typu parmezan, sos winegret)
32zł

Pieczywo z masłem czosnkowym
5zł

DZICZYZNA
z tego słyniemy

Leśny schabowy z dzika 
na maśle pieczony, podany z pure ziemniaczanym i sosem niedźwiedzim
50zł

Stek z jelenia
starannie wyselekcjonowany z wysokiej jakości combra jeleniego, marynowany w soli i palonym maśle, w sosie pieprzowym, z opiekanymi ziemniakami i sałata lodową w sosie winegret
150zł

Zielona lazania
wolno gotowany sos pomidorowy z dzikim mięsem, ręcznie robiony makaron i włoski ser
60zł

Roladki z jelenia
faszerowane kapustą, podane z sosem pieczarkowym
i tradycyjną sałatką jarzynową
52 zł

Sztuka dzikiego mięsa
pieczeń z karkówki z dzika z nutą musztardy i sezamu, podana z kluskami śląskimi i sosem grzybowym
50zł

DZICZYZNA
z tego słyniemy

Sznycel z sarny
marynowany minimum 24 godziny, bogato nadziany pieczarkami i kremowym serkiem, podany z puree ziemniaczanym i sałatą lodową w sosie winegret
70zł

Rogaty sandwich
rogal własnego wypieku/ szarpana dziczyzna/ sałata/ pieczarka marynowana/ marynowana czerwona cebula /colesław z czerwonej kapusty/ sos Jack Daniel’s BBQ/ mięta
38zł

Kolorowe gołąbki
nadziewane tartymi ziemniakami i mięsem z dzika, z dodatkiem sosu jogurtowego z cebulką
42zł

Marmurkowe pierogi
ręcznie lepione pierożki, bogato nadziane dzikim mięsem z dodatkiem aromatycznego bulionu, podane z sosem ogórko-pieczarkowym
36zł

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kaczki
z konfiturą pomidorową i racuchem ziemniaczanym
74zł

Kotlet drobiowy Cordon Bleu
nadziewany szynką i serem, podany z frytkami
36zł

Filet z kurczaka Milanese
panierowany w chrupiącym panko, podany z puree ziemniaczanym
34zł

Cydrowe żeberka wieprzowe
z duszoną cebulą, musztardą i swojskim chlebem
40zł

Golonka wieprzowa
marynowana i peklowana minimum 72 godziny, podana z kiszoną kapustą, swojskim chlebem oraz musztardą i chrzanem
8,50zł / 100g

Placek po węgiersku
z gulaszem wieprzowym, serem i śmietaną
32zł

DANIA GŁÓWNE

Rolada wieprzowa
podana z kluskami, sosem pieczeniowym oraz kapustą czerwoną i kiszoną zasmażaną
35zł

Tradycyjna rolada wołowa
podana z kluskami, sosem pieczeniowym oraz kapustą czerwoną i kiszoną zasmażaną
48zł

Pstrąg prosto z pieca
podany z kuleczkami ziemniaczanymi i sosem mojito 
44zł

Makaron curry
spaghetti, curry, kurczak,
suszone pomidory, warzywa
28zł

Pierogi ruskie z cebulką i śmietaną (8 szt)
20zł

Kartacze osieckie
z ciasta ziemniaczanego, nadziewane szarpaną wieprzowiną, okraszone skwarkami i serem typu feta
30zł

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Stek z kalafiora
odpowiednio przyprawiony, podany z ćwiartkami ziemniaczanymi i sosem mistrza
28zł

Makaron Arabiata
spaghetti/ świeży pomidor/ czosnek/ cebula/ ser typu parmezan/ mascarpone/ pesto bazyliowe/ świeżo mielony pieprz
22zł

Sałatka grecka
sałata lodowa, pomidor, ogórek, ser typu feta, oliwki, czerwona cebula, sos ziołowy
22zł

Krokieciki osieckie w panierce
na bazie beszamelu i podgrzybków, podane z miksem sałat i sosem mistrza
22zł

Racuchy ziemniaczane
okraszone sezamem i serem typu feta, podane z miksem sałat i sosem szczypiorkowym
26zł

POZOSTAŁE DANIA

Burger wołowy deluxe
100% wołowiny, panierowany ser, boczek,
pomidor, cebula marynowana, ogórek,
sałata, sos BBQ, majonez
32zł

Pulled Pork Burger
szarpana wieprzowina, majonez, tzatziki, sałata lodowa, ogórek konserwowy, surówka z kapusty
28zł

Wrap Pesto Mayo
chrupiący kurczak, pieczarki, cebula czerwona, parmezan, rukola, mozzarella, sos pesto mayo
28zł

Hamburger z kotletem wieprzowym
kapusta pekińska, ogórek, papryka,
sos hamburgerowy, sos czosnkowy
24zł

Wrap duński
panierowany kurczak/ kapusta pekińska/ cebulka prażona/ camembert panierowany/ sos remulada
32zł

Kebab Pottera
bułka/ kapusta pekińska/ warzywa/ frytki/ kurczak/ sos czosnkowy/ sos, którego nazwy nie wolno wymawiać
32zł

Kebab szarpany
bułka/ szarpana wieprzowina/ kapusta pekińska/ warzywa/  frytki/ sos czosnkowy/ sos cebulowy
32zł

Frytki małe / Frytki duże
10zł (200g) / 17zł (400g)

Krążki cebulowe
12zł (200g)

*wszystkie burgery podajemy w maślanych bułkach własnego wypieku

DESERY

Szarlotka na ciepło
od lat pieczona według domowej receptury, z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
15zł

Tartaletka gajowego
kruchy, maślany spód i lekki krem mascarpone z owocami sezonowymi
15zł

Szpajza cytrynowa
tradycyjny śląski deser jajeczny
10zł

Torcik bezowy (dla 2 osób)
z kremem mascarpone i owocami
36zł

Lava Cake
ciastko z płynną czekoladą
10zł

Jabłka pod kruszonką
pieczone według domowej receptury, podane z gałką lodów
12zł