Menu
*Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu
art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego.
Zakres oferty oraz podane ceny mogą ulec zmianie.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian.
SZEF KUCHNI POLECA
Krem z dyni
podany z marynowaną dynią i serem typu feta
16 zł
Królik w sosie śmietanowym
podany z puree ziemniaczanym
58 zł
Knedle ze śliwkami
okraszone masłem i bułką tartą
20 zł
Bułeczki Bao (“buchty” inaczej)
szarpana kura/sos szczypiorkowy/surówka
22 zł
Tiramisu dyniowe
z mascarpone, korzennymi przyprawami i nutką amaretto
22 zł
Zupy i przystawki
Rosół z kury z makaronem
13zł (300ml)
Żurek Śląski
ze swojską kiełbasą, ziemniakami i jajkiem
15zł (300ml)
Zupa grzybowa
z dziką, białą kiełbasą,
przygotowana na domowym zakwasie
28zł (300ml)
Barszcz czerwony
na domowym zakwasie, podany z krokietem faszerowanym mięsem z dzika
27zł (300ml)
Tatar ze śledzia
z ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą i sosem szczypiorkowym
22zł
Tatar z jelenia
siekany z polędwicy z jelenia, z marynowaną cebulką, kaparami, podgrzybkiem i kiszonym ogórkiem, podany ze swojskim chlebem
65zł
Sałatki
Sałatka Bella
(sałata lodowa, roszponka, rukola, mozzarella, pomidorki, marynowana rzodkiewka, wołowina,
sos winegret szczypiorkowy)
42zł
Sałatka Duńska
(sałata lodowa, cebulka prażona, panierowany ser camembert, chrupiący kurczak, autorski sos remulada)
32zł
Sałatka Cezar
(sałata lodowa, kurczak rolowany, chrupiące grzanki czosnkowe, ser typu parmezan, sos winegret)
32zł
Pieczywo z masłem czosnkowym
5zł
DZICZYZNA
z tego słyniemy
Leśny schabowy z dzika
na maśle pieczony, podany z pure ziemniaczanym i sosem niedźwiedzim
50zł
Stek z jelenia
starannie wyselekcjonowany z wysokiej jakości combra jeleniego, marynowany w soli i palonym maśle, w sosie pieprzowym, z opiekanymi ziemniakami i sałata lodową w sosie winegret
150zł
Zielona lazania
wolno gotowany sos pomidorowy z dzikim mięsem, ręcznie robiony makaron i włoski ser
60zł
Roladki z jelenia
faszerowane kapustą, podane z sosem pieczarkowym
i tradycyjną sałatką jarzynową
52 zł
Sztuka dzikiego mięsa
pieczeń z karkówki z dzika z nutą musztardy i sezamu, podana z kluskami śląskimi i sosem grzybowym
50zł
DZICZYZNA
z tego słyniemy
Sznycel z sarny
marynowany minimum 24 godziny, bogato nadziany pieczarkami i kremowym serkiem, podany z puree ziemniaczanym i sałatą lodową w sosie winegret
70zł
Rogaty sandwich
rogal własnego wypieku/ szarpana dziczyzna/ sałata/ pieczarka marynowana/ marynowana czerwona cebula /colesław z czerwonej kapusty/ sos Jack Daniel’s BBQ/ mięta
38zł
Kolorowe gołąbki
nadziewane tartymi ziemniakami i mięsem z dzika, z dodatkiem sosu jogurtowego z cebulką
42zł
Marmurkowe pierogi
ręcznie lepione pierożki, bogato nadziane dzikim mięsem z dodatkiem aromatycznego bulionu, podane z sosem ogórko-pieczarkowym
36zł
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kaczki
z konfiturą pomidorową i racuchem ziemniaczanym
74zł
Kotlet drobiowy Cordon Bleu
nadziewany szynką i serem, podany z frytkami
36zł
Filet z kurczaka Milanese
panierowany w chrupiącym panko, podany z puree ziemniaczanym
34zł
Cydrowe żeberka wieprzowe
z duszoną cebulą, musztardą i swojskim chlebem
40zł
Golonka wieprzowa
marynowana i peklowana minimum 72 godziny, podana z kiszoną kapustą, swojskim chlebem oraz musztardą i chrzanem
8,50zł / 100g
Placek po węgiersku
z gulaszem wieprzowym, serem i śmietaną
32zł
DANIA GŁÓWNE
Rolada wieprzowa
podana z kluskami, sosem pieczeniowym oraz kapustą czerwoną i kiszoną zasmażaną
35zł
Tradycyjna rolada wołowa
podana z kluskami, sosem pieczeniowym oraz kapustą czerwoną i kiszoną zasmażaną
48zł
Pstrąg prosto z pieca
podany z kuleczkami ziemniaczanymi i sosem mojito
44zł
Makaron curry
spaghetti, curry, kurczak,
suszone pomidory, warzywa
28zł
Pierogi ruskie z cebulką i śmietaną (8 szt)
20zł
Kartacze osieckie
z ciasta ziemniaczanego, nadziewane szarpaną wieprzowiną, okraszone skwarkami i serem typu feta
30zł
DANIA WEGETARIAŃSKIE 
Stek z kalafiora
odpowiednio przyprawiony, podany z ćwiartkami ziemniaczanymi i sosem mistrza
28zł
Makaron Arabiata
spaghetti/ świeży pomidor/ czosnek/ cebula/ ser typu parmezan/ mascarpone/ pesto bazyliowe/ świeżo mielony pieprz
22zł
Sałatka grecka
sałata lodowa, pomidor, ogórek, ser typu feta, oliwki, czerwona cebula, sos ziołowy
22zł
Krokieciki osieckie w panierce
na bazie beszamelu i podgrzybków, podane z miksem sałat i sosem mistrza
22zł
Racuchy ziemniaczane
okraszone sezamem i serem typu feta, podane z miksem sałat i sosem szczypiorkowym
26zł
POZOSTAŁE DANIA
Burger wołowy deluxe
100% wołowiny, panierowany ser, boczek,
pomidor, cebula marynowana, ogórek,
sałata, sos BBQ, majonez
32zł
Pulled Pork Burger
szarpana wieprzowina, majonez, tzatziki, sałata lodowa, ogórek konserwowy, surówka z kapusty
28zł
Wrap Pesto Mayo
chrupiący kurczak, pieczarki, cebula czerwona, parmezan, rukola, mozzarella, sos pesto mayo
28zł
Hamburger z kotletem wieprzowym
kapusta pekińska, ogórek, papryka,
sos hamburgerowy, sos czosnkowy
24zł
Wrap duński
panierowany kurczak/ kapusta pekińska/ cebulka prażona/ camembert panierowany/ sos remulada
32zł
Kebab Pottera
bułka/ kapusta pekińska/ warzywa/ frytki/ kurczak/ sos czosnkowy/ sos, którego nazwy nie wolno wymawiać
32zł
Kebab szarpany
bułka/ szarpana wieprzowina/ kapusta pekińska/ warzywa/ frytki/ sos czosnkowy/ sos cebulowy
32zł
Frytki małe / Frytki duże
10zł (200g) / 17zł (400g)
Krążki cebulowe
12zł (200g)
*wszystkie burgery podajemy w maślanych bułkach własnego wypieku
DESERY
Szarlotka na ciepło
od lat pieczona według domowej receptury, z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
15zł
Tartaletka gajowego
kruchy, maślany spód i lekki krem mascarpone z owocami sezonowymi
15zł
Szpajza cytrynowa
tradycyjny śląski deser jajeczny
10zł
Torcik bezowy (dla 2 osób)
z kremem mascarpone i owocami
36zł
Lava Cake
ciastko z płynną czekoladą
10zł
Jabłka pod kruszonką
pieczone według domowej receptury, podane z gałką lodów
12zł